Pages

15 Ekim 2012 Pazartesi

ABD Batı Sahilleri Gezimiz 6, Los Angeles

San Diego'da geçirdiğimiz iki güzel günün ardından La Jolla'dan Los Angeles'e doğru yola çıktık. Mesafemiz yaklaşık 110 mildi. Bu yol normal şartlar altında 2 saatte alınabilecekken bizim yolculuğumuz 5-6 saat sürdü. Çünkü okyanus manzaralı bir yolculuk için mümkün olduğu kadar sahil yolunu kullanmayı tercih ettik. Böylece hem okyanus kıyısındaki yaşamı hem de güney California'nın pasifik sahillerinin ünlü plajlarını görme şansımız oldu. Bu plajlar yüzmekden daha çok sörf yapmak için ideal ve tabi bir de güneşlenenler için. Zaten Amerika'da denizde yüzen insanı görmek ne mümkün. İnsanlar denizin kenarında olmayı içinde olmaya tercih ediyorlar. Okyanus korkusu mu yoksa bilemedim :)

Los Angeles'a ancak gün batımına doğru varabildik. Amacımız hava kararmadan Hollywood'a gitmekdi. Bu yüzden navigasyonumuzu meşhur hollywood bulvarı yakınlarında bir yere ayarladık. Bu arada los angeles trafiğinin istanbulun tek özlemeyeceğimiz yanı olan trafiğini aratmadığını belirtmem gerekiyor. En az iki yolculu arabaların girebildiği car pool şeritleri bile tıkalı. Meğer Boston'da ne sakin bir hayat yaşıyormuşuz da haberimiz yokmuş.

Doğru yoldayız sanırım Hollywood tabelası göründü...



Navigasyon ile işaretlediğimiz sokağa geldiğimizde (Hollywood bulvarının hemen arka sokaklarından birisi) arabayı hiç de zorlanmadan burda bir yere park edebilmiş olmak bizi şaşırttı. Hiç bu kadar kolay olacağını beklemiyorduk açıkçası. İki üç dakikalık yürümenin ardından kaldırımları ünlü aktör, aktris ve şarkıcıların isimlerinin yazılı olduğu yıldızlarla döşeli caddeye geldik. Meşhur Kodak Theatre' a yaklaştığımızda çok yoğun bir kalabalık ve yolun kenarında bekleyen insanları görünce tam da bir film premieri yada benzeri bir organizasyonun canlı tanığı olduğumuz anladık. Kırmızı halı ve kenarında bir magazinci ordusu...Teker teker arabasından inip kırmızı halıya doğru yürüyen ünlüler ve yolun kenarındaki demir parmaklıklara tutunmuş onları görmeyi bekleyen meraklılar... Biz kısa bir süre etrafı ve bu manzarayı temaşa ettikten ve hatıra fotoğraflarımızı çektikten sonra Hollywood'un arka sokaklarına doğru yol aldık...

Ünlüleri görmeyi bekleyen insanlar...


  
 Akademi ödül törenlerine de ev sahipliği yapan ünlü Kodak Theatre binası. Bu arada orjinal adının Dolby Theatre olduğunu öğreniyoruz..
 
Yine bir çok premiere ev sahipliği yapmış Grauman's Chinese Theatre binası. Tiyatro binası 1927'de açılmış.

Hollywood deyince aklan gelen ilk görüntülerden birisi olan tepenin üstündeki Hollywood yazısını biz de fotoğrafladık. Biraz klasik ama :)
 
 Bir de uzakdan görüntüsü Hollywood yazısının...

 Yine Hollywoodun klasiklerinden olan kaldırımlardaki ünlülerin adlarının yazıldığı yıldızlardan bir kaç fotoğraf... Charles Chaplin ve Elia Kazan





Hollywood bulvarının Kodak Theatre ve diğer turistik mekanların olduğu merkezden kenarlara doğru yürümeye başladığımızda gördüğümüz manzaralar bizi çok şaşırttı. Cadde bakımsız, ikinci hatta üçüncü sınıf ürünler satan dükkanlarla dolu. Bizde ancak Eminönünde bulabilebileceğiniz türden dükkanlar bazıları. Ve moda ile anılan Hollywood'un bulvarından ilginç vitrin tasarımları. Kısacası zihinde canlanan ile gerçek arasında uyuşmayan bir tablo.

 




Peki Hollywood'un ünlüleri nerelerde alışveriş yapıyor o zaman? Cevap bir sonraki durağımız Beverly Hills de bulunan Rodeo Drive denen alışveriş caddesi. Burası dünyanın en ünlü ve de pahalı mağazalarının olduğu cadde belkide. Vitrin tasarımları herşeyi anlatıyor zaten. Gittiğimizde akşam üstü olduğundan olsa gerek mağazaların bir kısmı kapalı ve cadde çok tenhaydı.

 


 
 Alttaki fotoğraf bir erkek giyim tasarım firmasının vitrini. Vitrinde firma tarafından bir çok ünlü için tasarlanmış kıyafetler ve onları giyen ünlülerin fotoğrafları sergileniyor. Bu ünlüler arasında aktörlerin yanısıra krallar ve devlet başkanları bile varmış.


Los Angeles'daki ilk günümüze ait notlar bunlar. Uzun günün sonunda geceyi NoHo (North Hollywood) bölgesinde bulabildiğimiz Super! bir  otelde geçirdik.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder