22 Şubat 2013 Cuma

Boston'a Yakın Yerler: Elma Toplama (Apple Picking)

Geçen Ekim ayının bir hafta sonunda bugün nereye gidelim diye eşimle birbirimize sorduğumuzda aklımıza ilk gelen yer daha önce de gitmeyi düşündüğümüz yakınlardaki hobi amaçlı elma toplama çiftliklerinden birisi oldu.

Bulunduğumuz şehrin yaklaşık 15 mil batısında olan bu yer Honey Pot Hill Orchards adında özel bir çiftlik. Bu çiftlik daha çok hobi ve eğlence amaçlı olarak dizayn edilmiş. İçinde mevsimine göre kabak ve elma toplayacağınız çok geniş ağaçlık bir alan, yerel ürünlerin satıldığı bir dükkan, ufak bir hayvanat bahçesi ve ağaçlardan yapılmış eğlence labirenti var. Çiftliğe giriş ücreti olarak küçük yada büyük kağıttan çantalar için belirlenen bedelleri ödemek gerekiyor. Verilen bu poşetleri kendi ellerinizle topladığınız elmalarla doldurabiliyorsunuz...



Çiftliğin girişindeki bu seyyar ATM ilginç bir görüntü oluşturuyor
Çiftlik biz modern şehir insanları için nefes almak, doğayı deneyimlemek için güzel bir fırsat. Çok güzel bir model işletme olmuş, oldukça başarılı bir fikir ve uygulama. Biz de bu fırsatı değerlendirip her bir ağaca dayanmış merdivenlere çıkarak dalından elmalarımızı topladık. Gittiğimiz dönem itibariyle enaz beş altı çeşit elma dallardaydı.

Çiftliğin bulunduğu alan ve elma bahçeleri
Çiftliğin içinde traktörlerle çekilen özel araçlar sürekli ring yapıyor. Biz de bu araçlara binerek çiftlik içinde elmaları toplayacağımız bölgeye kadar gittik. Elma ağaçları arasındaki bu gezinti de oldukça keyifliydi.



İşte çiflikten diğer kareler...



 


 



Çiftliğin içindeki eğlence amaçlı oluşturulmuş labirentlerden birisi. Fotoğrafladığımız küçük olanı, yazın açılan bunun çok daha büyük olanı varmış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder