1 Ekim 2012 Pazartesi

ABD Doğu Kıyı Turu 3, Savannah, GA

SAVANNAH, GEORGIA

Savannah bu turda bizi en çok şaşırtan ve de en çok hoşlandığımız şehirlerden birisi oldu. Çünkü şehir mimarisi ve yapısı daha önce gördüğümüz Amerika şehirlerinden bir çok yönden farklıydı. Bu durumu daha ilk başta şehrin haritasını elimize aldığımızda anlamıştık. İşte bu küçük şehrin eski şehir olarak anılan kısmının krokisi.



Bu kroki şehrin historic district'ini yani korunmuş eski şehir bölgesini gösteriyor. Krokiden de görüleceği üzere şehir parklardan oluşan meydanlar etrafında grid tarzda dizayn edilmiş. Her bir meydan apartman bloklarıyla çevrelenmiş. Tabi apartman blokları derken iki yada en fazla üç katı geçmeyen yapıları kastediyorum. Bu şehir planına şehir büyürken de sadık kalınmış. Aşağıda meydan yapısına ilişkin bir de çizim ekledim.



Savannah mimari yapısı ve tarihi binalarıyla önemli turist çekim merkezlerinden olmuş. Şehri tur satın alıp gezmek de mümkünken biz genelde yaptığımız gibi yürümeyi tercih ettik. Elimizde şehir haritası ile old savannah'ı dolaşmamız yaklaşık bir saatimizi aldı.

Şehirde dikkatimizi çeken bir diğer nokta ise sanat okulları ve galerilerinin çokluğu ve bunların kuruluşlarının çok eski olması.

Şehirden birkaç fotoğraf...



Koruma altına alınan evlerin kapısında evin ilk haliyle kim tarafından kullanıldığı ve ne zaman inşa edildiğine ilişkin bir levha asılmış.

 





Şehrin büyük meydanlarından birisi...






Yorulduğumuz anlardan birisinde, starbucks da mola...aynı zamanda bir sonraki durağın planları yapılıyor...



Savannah'ın meşhur şekerlemelerinin de tadına baktık tabi...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder