26 Mart 2013 Salı

Boston Notları 2

Boston notlarına devam ediyorum....

Red Sox, Celtics, Patriots ve Bruins

Boston güçlü ve ünlü spor takımlarıyla da biliniyor. Red Sox, beyzbol; Celtics, basketbol; Patriots, futbol ve Bruins, buz hokeyi takımı. Bu takımlar şehirle bütünleşmiş durumda. Burada yaşayanların hayatlarında da oldukça önemli bir yer tutuyor. Aslında spor, daha doğrusu maç seyretmek Amerikada bizim algıladığımızdan biraz farklı algılanıyor. İnsanlar maç seyretmeyi tamamen bir eğlenceye dönüştürmüş durumdalar.

Amerika, sporun kendine özgü kurallarıyla yeniden yaratıldığı coğrafyanın adı bir anlamda. Bizim "football" diye bildiğimiz spor burada "soccer" diye bilinirken, burda daha çok elle oynanan benzerine "football" deniyor. Bunun dışında Amerika dışında pek yaygın olmayan beyzbal burada oldukça popüler. Baskete gelince zaten çok fazla söze gerek yok zaten. NBA apayrı bir dünya. Geldiğimiz 2011 senesinde grev nedeniyle maçlara ara verilmişti, 2012 de tekrar başladı. Buz hokeyi ise bir başka popüler spor alanı Amerikada. Bende daha çok buz üstünde kimi zaman oyunu bırakıp birbirine giren oyuncuları, hakemler de bu durumu uzaktan seyrediyor, ile canlanan spor dalı :) Buna gittiğimiz bir buz hokeyi maçında da bizzat şahit olduk.





Dunkin Donuts

Gelmeden önce tanıştığım Seattle'li bir Amerikalıya Boston'a gidiyorum deyince bana "great city" dedikten sonra her yerde Dunkin Donuts'ların olduğundan bahsetmişti. Gerçekten de buradaki insanlar için Dunkin Donutslar Starbucks lar kadar belki ondan daha önemli bir yer tutuyor insanların gündelik hayatlarında. Bu zincir mağazalarda başta hamurlu ürünler (Bagels ve Donuts) ve kahve olmak üzere daha çok sabah kahvaltılırına uygun aperatif yiyecekler satılıyor. Yolda yürürken, araba kullanırken ya da heran her yerde insanların ellerinde Dunkin Donuts'dan alınmış buzlu kahveleri görmek mümkün. Burası aynı zamanda Amerikalıların ayak üstü kahvaltı mekanları...



Menino

Menino Boston'ın 70 yaşındaki italyan kökenli belediye başkanı. Bu ismin bizim zihnimizde yer etmesi onun daha çok bizde rastlanır sandığımız 20 yılı geçen belediye başlanlığı süresi ve onun sempatik kişiliğiyle ilgili. Hatta geçen aylarda İtalya gezisi sonrasında kaptığı enfeksiyondan sonra tedavi edildiği Boston'daki bir hastaneden yaptığı basın toplantısında yeniden aday olup olmayacağı sorularına da olumsuz yanıt vermemiş bir zattır. İleri yaşına rağmen çalışkan bir belediye başkanı olarak sevilen bir karekter kendisi anladığımız. Zaman zaman seyrettiğimiz yerel kanallardaki konuşmaları ve gazetelerde verdiği pozlarla bizi gülümsetmiş bir kişidir aynı zamanda.   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder